شیر فشار شکن

نیازهای انسان ها برای راحتی در زندگی و فراهم نمودن امکانات برای گذران راحت زندگی ، صنعت را بر آن داشته در تولید هر وسیله ای که حتی کوچکترین تاثیر در پیشبرد اهداف و فراهم کردن زندگی راحت را دارند ريا، پیش قدم شود . شیر فشار شکن از جمله نیازهای اساسی صنعت می باشد که استفاده از آن در برج های مرتفع ، شبکه های گسترده انتقال سیالات و مخازن بزرگ صنعتی و …. به منظور کنترل فشار بالای آب لازم می باشد . این شیر ها موجب می شوند تا فشار زیاد و متغیر ورودی به فشار کم و ثابت خروجی تبدیل شود .

در این مقاله انواع شیرهای فشار شکن ، مزایا و معایب آن و همچنین نحوه ی نصب آن ها را بررسی می کنیم .

شیر فشار شکن

وظیفه ی شیر های فشار شکن

شیر های فشار شکن دارای وظیفه ی مهمی در سیستم های مختلف می باشند که زمانی که احتمال ایجاد خطر یا آسیب در اثر افزایش بیش از حد فشار در سیستم وجود داشته باشد این وسیله تنها وسیله ای می باشد که از خرابی فاجعه بار جلوگیری می کند . استفاده از شیر های فشار شکن موجب جلوگیری از هدر رفت سیال و انرژی با کاهش فشار های ناخواسته می شود و بسیاری از هزینه های انتقال را کاهش می دهد .

کاربرد های شیر فشار شکن  csse

  • از خرابی و انفجار در سیستم های لوله کشی به دلیل فشار بالا جلوگیری می کنند .
  • از اثر چکشی آب جلوگیری می کند .
  • مانع از نویز ایجاد شده از آب تحت فشار می شود .
  • در مصرف آب صرفه جویی می شود .
  • از ماشین های شستشو ، دیگ بخار شکن و بخاری های آبی در برابر آب تحت فشار محافظت می کند .

مشخصات فنی شیر فشار شکن  case

  • جنس بدنه این نوع شیر ها از برنج با پوشش نیکل می باشد .
  • قابلیت نصب تا دمای 30 درجه سانتی گراد را دارند .
  • در اندازه کانکشن های متنوع تولید می شوند .

انواع شیر فشار شکن

شیر فشار شکن آب دارای تقسیم بندی های مختلفی می باشند که از نظر عملکرد دارای دو نوع مستقیم و پایلوت دار می باشند و با توجه به نوع سیال کاربری نیز در دو نوع فشار شکن هیدرولیکی و پنوماتیکی می باشند .

محل استفاده از شیر و اطلاع از نحوه ی مصرف سیال از جمله مهمترین نکاتی می باشند که در انتخاب آن باید مورد توجه قرار گیرند .

  • شیر های فشار شکن با توجه به نوع عملکرد ، به دونوع شیرهای عملکرد مستقیم و شیر های عملکرد پایلوت دار تقسیم می شوند .
  • شیر فشار شکن همچنین از نظر سیال  کاربری نیز شامل دو دسته  هیدرولیک و پنوماتیک می باشند .

فشار شکن آب با عملکرد مستقیم (  Direct actinhg )

شیر فشار شکن با عملکرد مستقیم معمولا دارای وزن پایین و ساختمان ساده ای می باشند . این شیر ها معمولا در مواردی که نیاز به دقت بسیار زیاد برای کنترل جریان آب یا سایر سیالات نمی باشد به کار برده می شوند . علاوه بر این از آن ها به منظور کنترل جریان های کم نیز استفاده می شود . از جمله موارد کاربرد آن ها می توان به صنایع غذایی ، سیستم استرلیزه ی بخار و تجهیزات لباسشویی اشاره کرد .

فشار شکن آب با عملکرد پایلوت دار (Pilot Operated )

استفاده از فشار شکن پایلوت دار زمانی ضرورت پیدا می کند که نیاز باشد تا  جریان ورودی و خروجی سیال به صورت دقیق کنترل شوند . از این نوع شیرها همچنین برای جریان های بالا نیز استفاده می شود . پایلوت موجود در این شیرها نسبت به کاهش فشار حساس می باشد و به همین دلیل موجب می شود تا شیر اصلی از کار بیافتد . شیرهای پایلوت دار از میزان حساسیت بالایی نسبت به تغییرات فشار برخوردار می باشند به طوری که کوچکترین تغییر فشار ، تغییر سریع جریان را در پیش دارد . شیر فشار شکن آب پایلوت دار با توجه به تجهیزات مورد استفاده دارای انواع پیستونی و دیافراگمی می باشند .

انواع شیر فشار شکن از نظر عملکرد

  •  مستقیم
  •  پایلوت دار
  • پایلوت دار دیافراگمی
  • پایلوت دار پیستونی

انواع شیر فشار شکن

شیر فشار شکن مستقیم

برای کنترل فشار های کم ، شیر فشار شکن مستقیم به کار برده می شود که دارای ساختار ساده و کوچکی می باشند و به طور مستقیم فشار را کاهش می دهد .

نوع مستقیم

شیر فشار شکن پایلوت دار

این نوع از شیر های فشار شکن همانگونه که از نامشان مشخص است دارای پایلوت می باشند و با به کار انداختن مستقیم شیر موجب کاهش فشار می شوند . شیر فشار شکن پایلوت دار برای کنترل فشار های بالا به کار برده می شوند و دارای انواع پیستونی و دیافراگمی می باشند .

نوع پایلوت دار

شیر فشار شکن پایلوت دار دیافراگمی :

این نوع از شیر های فشار شکن دارای یک دیافراگم بزرگ می باشند که این دیافراگم وظیفه دارد تا شیر را به کار انداخته و در زمان کنترل جریان نوسانات کاهش فشار را به حداقل برساند . شیر های فشار شکن پایلوت دار دیافراگمی توانیایی کنترل جریان های بالا را دارند و قادرند تا فشار را به میزان زیادی کاهش دهند . این نوع شیر ها در صنایع گوناگونی از قبیل پروژه های ساختمان سازی ، شبکه های گسترده و پرفشار انتقال و توزیع سیالات ، تجهیزات تهویه مطبوع ، آبیاری و …. به کار برده می شوند .

شیر فشار شکن پایلوت دار دیافراگمی

شیر فشار شکن پایلوت دار پیستونی

این نوع از شیر های فشار شکن جهت عملکرد شیر مجهز به پیستون می باشند و در خطوط بخار به طور گسترده به کار برده می شوند و توانایی کنترل بالا در کاهش فشار با نوسانات حداکثر 0.05 mpa را دارا می باشند . شیر فشار شکن پیلوت دار پیستونی در صنایع مختلفی از قبیل پروژه های بزرگ ساختمان سازی ، شبکه های گسترده و پر فشار انتقال و توزیع سیالات ، تجهیزات تهویه مطبوع ، آبیاری و …. به کار برده می شوند .

شیر فشار شکن پایلوت دار پیستونی

انواع شیر فشار شکن از نظر نوع سیال عامل :

  •  هیدرولیکی
  •  پنوماتیکی

هیدرولیکی

این نوع از شیرها به صورت اهرم دستی به شیر متصل می باشند و وظیفه دارند تا در سیستم هیدرولیک جریان سیال را تنظیم نمایند و از آن ها در صنایعی از قبیل خودرو سازی ، سیمان ، فولاد و … به کار برده می شوند .

شیر فشار شکن هیدرولیکی

پنوماتیکی :

در این نوع از شیرها فشار به وسیله ی سنسور حس شده و به کنترلر فرستاده می شود . از شیر فشار شکن پنوماتیکی در صنایع مختلفی از قبیل کشاورزی ، نساجی ، خودروسازی ، صنایع غذایی ، چوب و …. استفاده می شود .

شیر فشار شکن پنوماتیکی

قابل تنظیم

چگونه فشار خروجی که مد نظر می باشد را می توان تنظیم نمود ؟ در شیر های فشار شکن قابل تنظیم یک پیچ به منظور تنظیم فشار خروجی تعبیه شده است که به وسیله ی آن می توان عدد فشار خروجی مد نظر را تنظیم کرد .

استفاده از یک صافی یا فیلتر قبل از ناحیه ای که می خواهیم شیر را در آن جا تعبیه کنیم از نکات مهم در استفاده از شیر فشار شکن می باشد .

در صورتی که از یک لوله در کنار پیچ استفاده شود و به سمت قسمت فشار ضعیف برویم می توانیم به همین صورت فشار را تنظیم کنیم .

در نظر بگیرید که فقط در لوله هایی که محتوای آب هستند  شیر فشار شکن کاربرد ندارد ، بلکه برای انتقال سایر سیالات نیز به کار برده می شوند  و مفید عمل می کند اما ممکن است به دلیل غلظت زیادی که این سیالات امکان دارد داشته باشد جریان به صورت خودکار در درون شیر قطع شود و اجازه انباشته شدن فشار ایستا را ندهد .

هزینه صنعت گران با استفاده از این شیرها کاهش پیدا می کند زیرا به جای این که هزینه ی زیادی برای سیستم های کنترل فشار بپردازند می توانند هزینه بسیار کمتری برای شیر فشار شکن بپردازند . به کاربردن این شیر ها موجب می شود تا فشار های ناشی از شبکه ها کاهش بیابد و اجازه از دست رفتن هیچ سیالی را ندهد .

انتخاب شیر فشار شکن

جهت با توجه به این که انواع مختلفی دارند ، اولین قدم انتخاب مناسب آن می باشد که باید مطابق با محل استفاده از شیر و اطلاع از نحوه مصرف سیال باشد .

شیر فشار شکن مستقیم از جمله انواع شیر های فشار شکن می باشد که بهترین انتخاب برای مواقعی می باشد که در بارهای کوچک ، دقت بسیار زیاد اهمیت چندانی نداشته باشد . شیرهای فشارشکن پایلوت دار نیز بیشتر مناسب برای مصارفی می باشند که نیاز به کنترل بسیار دقیق تر دارند . می توان با داشتن میزان گذر سیال عبوری و نیز فشار ورودی و خروجی شیر به وسیله ی جداول موجود انتخاب جهت نوع شیر ها ، شیر های تقلیل فشار سیال را به راحتی اندازه گیری نمود .

در نظر داشته باشید که بزرگی  این شیرها امتیاز نمی باشد و انتخاب سایز بزرگ گاها علاوه بر این که موجب بیشتر بودن هزینه خرید می شود ، بلکه فرسودگی سریع آن را در پی خواهد داشت . زیرا شیرها در بارهای کم باید به صورت نزدیک به بسته قرار بگیرند و در این صورت به دلیل فاصله ی کوچک بین پلاگ شیر و نشیمنگاه آن شاهد افزایش سرعت در این نقطعه خواهیم بود که این امر در نهایت موجب خورده شدن و نازک شدن قسمت های داخلی آن خواهند شد . همچنین با حرکت بسیار کوچک در شیر در میزان گذر سیال تغییرات زیادی ایجاد خواهد شد که این امر باعث تغییرات فشار در خروجی خواهد شد  .

راهنمای انتخاب و خرید

شیر فشار شکن به انواعی از شیرها گفته می شود که موجب کاهش فشار سیال ورودی و همچنین کنترل فشار سیال در خروجی می شود تا فشار خروجی از ورودی کمتر باشد .

در برج های مرتفع ، شبکه گسترده انتقال سیالات ، مخازن بزرگ صنعتی و …. معمولا به منظور کنترل فشار بسیار بالای آب از شیر های فشار شکن استفاده می شود و در سیستم های لوله کشی آب خانگی به کار برده نمی شوند .

در این مقاله می خواهیم بیشتر به بررسی و عملکرد شیر فشار شکن و شیر اطمینان بپردازیم پس با ما همراه باشید .

فاکتورهای مهم در انتخاب شیر فشار شکن

محل نصب شیر و نوع سیال عبوری اولین نکته ای می باشد که  که لازم است برای انتخاب یک شیر مد نظر قرار گیرد .

شیر فشار شکن با عملکرد مستقیم بهترین انتخاب برای بارهای کوچکی می باشد که نیاز به دقت زیادی ندارد .

شیر های فشار شکن پایلوت دار بهترین گزینه برای کاربرد های حساس و بزرگتر می باشد .

تفاوت شیر فشار شکن و شیر اطمینان :

در بسیاری از مواقع با توجه به کمبود اطلاعات بیشتر افراد شیر فشار شکن و شیر اطمینان را یک نوع محصول تلقی می کنند در حالی که غیر از این می باشد و دو محصول کاملا جدا از هم می باشند ، که دارای عملکرد متفاوت با کاربردهای متفاوت می باشند . در زیر به یکی از تفاوت های مهم این دو شیر اشاره می کنیم .

در شیر های اطمینان بالا رفتن فشار مخزن بیش از حد معینی موجب باز شدن کامل آن می شود و بدون این که نیازی به کنترلر باشد به یکباره فشار تخلیه می شود .

در شیر فشار شکن با بالا رفتن فشار در شیر ، فشار اضافی مخزن با عمل کرد کنترلر یا عملگر و یا باز شدن دیسک شیر فشار شکن به تدریج تخلیه می شود .

نحوه عملکرد شیر فشار شکن

این شیرها موجب تبدیل فشار زیاد و متغیر ورودی به فشار کم و ثابت خروجی به طور خودکار می شوند و در صورتی که مصرف آب در شبکه بعد از آن وجود نداشته باشد ، این شیر برای جلوگیری از انباشته شدن فشار استاتیک به طور اتوماتیک جریان را قطع می نماید . عملکرد این شیر ها بر اساس کنش و واکنش دو نیروی متضاد مجاور یکدیگر می باشد و نیروی ناشی از فشار آب تمایل به بستن مسیر جریان را دارد و نیروی مخالف از فنر گرفته شده و تمایل به باز کردن مسیر جریان دارد .  هر دو نیروی نام برده هدف خنثی نمودن هم را دارند و به علت خاصیت واکنشی متغیر فنر ، که متناسب با تغییرات ورودی طراحی شده ، فشار خروجی به صورت پایدار خواهد بود .

بیان ساده تر اینکه عملکرد شیر فشار شکن به این گونه است که نیروی فشار آب موجب می شود تا فنر به سمت بالا رانده شود و نیروی فنر  همواره موجب پایین رانده شدن فنر می شود و در نتیجه عملکرد دو نیرو موجب خنثی شدن همدیگر می شوند و موجب ایجاد فشار پایدار در خروجی می شود .

نحوه عملکرد

مزیت های شیر فشار شکن

همانطور که اشاره شد دارای مزیت های بسیاری می باشند که شامل موارد زیر می باشد .

  • این شیرها فاقد طراحی پیچیده می باشند .
  • هزینه تولید آن ها کم می باشد .
  • قابلیت نگهداری از آن ها آسان می باشد .
  • موجب کاهش نشتی خارجی به میزان زیادی می شود .
  • به نیروی خارجی برای بارگذاری در شیر نیاز ندارند .
  • نبود نیاز به بسته بندی ساقه در آن موجب حذف نشتی خارجی و هم چنین منبع اصطحکاک بالا می شود .
  • قابلیت استفاده برای مایعات ، گازها و بخار را دارند .
  • برای بار گزاری در شیر به هیچ نیروی خارجی نیاز نیست .
  • دارای هزینه کمی می باشند .
  • نگهداری و نصب آن ها آسان است .
  • دارای طراحی ساده ای می باشد .
  • موجب کاهش نشتی می شوند .
  • برای عملکرد نیازی به نیروی خارجی ندارند .
  • اصطکاک پایین دارند .
  • از مهمترین مزایای به کار بردن فشارشکن در شبکه انتقال سیالات صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد . زیرا با وجود فشار شکن ها دیگر نیازی به خرید زمین‌های بزرگ و احداث حوضچه‌های فشارشکن نمی باشد .
  • از دیگر مزایای نصب فشار شکن جلوگیری از آسیب‌دیدگی سیستم تحت ورود آب پرفشار می باشد .
  • به کار بردن فشارشکن در سیستم آبرسانی ، علاوه بر اینکه موجب ایمنی سیستم می باشد بلکه سلامت سایر اجزا را نیز تنظیم می نماید .
  • نصب و نگهداری آسان یا هزینه مناسب از دیگر مزایای استفاده از شیر فشار شکن می باشد

معایب شیر فشار شکن

فشار شکن ها در کنار  مزایایی که دارند دارای معایبی نیز می باشند که از دست دادن قابلیت کنترل رگولاتورها در زمان افت فشار در شیر از جمله مهمترین نقطه ضعف آن ها می باشد ..

برای استفاده از آن ها محیط کنترلی باید کاملا تمیز باشد . هنگامی که افت فشار در شیر کم می شود به دلیل این که محیط قدرت عملکرد کافی را تامین نمی کند ، رگولاتورها قابلیت کنترل خود را از دست می دهند . همچنین رگولاتورها قابلیت سازگاری با بی صدایی / کاواک زایی را ندارند .

  • باید محیط کنترلی تمیز باشد .
  • رگولاتور ها در فشار کم قابلیت کنترلی خود را از دست می دهند .
  • رگولاتورها با بی صدایی سازگاری ندارند .

به دلیل ورود اجسام خارجی معمولا فشار شکن ها دچار مشکلاتی می شوند که لازم است تا برای جلوگیری از این مشکلات از صافی سپریتور در سیستم بخار قبل از شیرهای فشار شکن استفاده شود و این صافی ها لازم است تا به صورت دوره ای و با برنامه زمانی منظم تمیز و سرویس شوند .

در صورتی که تجهیزات نصب شده در خروجی شیرهای فشار شکن قابلیت تحمل فشار ورودی به شیر را نداشته باشند بهتر است تا شیر های اطمینان  safety valveبه کار برده شود تا در صورت خرابی دستگاه از آن ها محافظت به عمل آید .

اهمیت شیر فشار شکن

 شیر فشار شکن برای سلامت سایر اجزا بسیار مفید می باشند و کاربرد آن ها به دلیل اهمیت بالایی که کنترل فشار مدار در یک سیستم سیاالی دارد از ضروریات می باشد .

شیر های فشار شکن در یک سیستم زمانی که فشار تا حد خطرناکی بالا می رود به عنوان تنها وسیله ای عمل می کنند که می تواند جلوی خرابی فاجعه بار را بگیرد . استفاده از آن ها از هدر رفت سیال یا انرژی با کاهش فشارهای ناخواسته به میزان قابل توجهی جلوگیری می نماید و موجب کاهش بسیاری از هزینه های انتقال می شود .

نحوه ی نصب شیر های فشار شکن

برای استفاده از شیر فشار شکن قبل از نصب آن لازم است ابتدا برای تخلیه کامل هوای درون سیستم لوله کشی شیرهای سیستم به طور کامل باز شود . می توان  دو عدد شیر قطعی و وصلی در دو طرف شیر فشار شکن به منظور تسهیل در تعمیر و نگهداری نصب نمود . نصب شیر باید به صورت عمودی یا افقی و ترجیحا غیر وارونه باشد . سپس شیر قطع و وصل دستی جریان در قسمت بالا را ببندید و فنر بالای شیر فشار شکن را برای این که به فشار مطلوب دست پیدا کنید بپیچانید . جهت پیچاندن فنر به منظور افزایش خروجی باید آن را به صورت ساعتگرد بپیچانید و در صورتی که هدف کاهش فشار خروجی باشد فنر به صورت پاد ساعتگرد پیچانده شود .

نحوه ی نصب شیر های فشار شکن

  • قبل از نصب باید ابتدا تمامی شیر های سیستم باز شود تا هوای داخل سیستم لوله کشی کاملا تخلیه گردد .
  • برای راحتی تعمیر و نگهداری لازم است تا از دو عدد شیر قطع و وصل در دو طرف استفاده شود .
  • حتما باید طبق جهت رسم شده نصب شوند .
  • قابلیت نصب به دو روش افقی و عمودی را دارد .
  • شیر فشار شکن دارای پیچ فنر بالایی می باشد که می توان با پیچاندن آن فشار خروجی مورد نظر را تنظیم نمود . ( برای افزایش فشار خروجی ساعتگرد و برای کاهش فشار خروجی پاد ساعتگرد )
  • برای نصب شیر فشار شکن لازم است قبل از انجام هر عملیاتی شیرهای سیستم باز شود تا هوای داخل سیستم لوله کشی به طور کامل تخلیه گردد .
  • استفاده از دو عدد شیر قطع و وصل در دو طرف شیر فشار شکن موجب تسهیل در امر تعمیر و نگهداری می شود .
  • شیرهای فشار شکن باید به صورت عمودی و افقی وصل شوند .
  • با پیچاندن پیچ فنر بالایی شیر فشار شکن فشار خروجی قابل تنظیم می باشد که پیچاندن به صورت ساعتگرد به منظور افزایش فشار خروجی و پیچاندن پاد ساعتگرد به منظور کاهش فشار خروجی می باشد.

چگونگی اندازه گذاری در شیرها

در شیرهای تقلیل فشار سیال اندازه گذاری به راحتی ممکن می باشد و این کار با دانستن میزان گذر سیال عبوری و فشار ورودی و خروجی شیر بر اساس جداول موجود انجام می شود .

در صورتی که شیر انتخاب شده سایزی بزرگتر از حد لازم داشته باشند هیچ مزیتی نخواهد داشت ، بلکه علاوه بر این که هزینه خرید را افزایش می دهد موجب فرسودگی سریع تر شیر می شود .

برای تامین مواد خارجی در فشار شکن چکار کنیم ؟

  • ابتدا برای تامین مواد خارجی موجود در خط ، شیر جداسازی را باز کنید . سپس شیر جداسازی را بسته و انتهای لوله را خشک نمایید . از حوله استفاده کنید تا در صورت لزوم آن را خیس کنید تا چند اینچ بالا خالی و خشک شود .
  • آداپتورهای PVC Slip X MIP را با استفاده از ترکیب سیلات لوله ، به داخل شیرهای خاموش و ورودی و خروجی در مونتاژ محکم نمایید . مونتاژ روی آسانسور قرار داده می شود  تا درپوش در بالا باشد . مونتاژ را به گونه ای بچرخانید که بتوانید بعداً سرپناه پناهگاه را در دیدگاه رضایت بخش نصب نمایید . برای جلوگیری از آسیب رساندن به قطعات داخلی آداپتور ورودی را به سرعت روی آسانسور بچسبانید .
  • از پی وی سی طول سه تا چهار اینچ  را برش دهید . روی یک انتها یک آرنج را چسب بزنید ، و سپس برای اینکه آرنج به سمت پایین باشد انتهای دیگر را به آداپتور خروجی بچسبانید . طول لوله را به اندازه کافی طولانی اندازه بگیرید ، و آن را برش داده و چسب بزنید تا از آرنج به اندازه سه اینچ بالاتر از کف سنگر گسترش یابد . دستورالعمل های زیر را برای نصب اتحادیه ها پرش کنید.
  • در صورتی که مونتاژ جاروبی اتحادیه داخلی بین دریچه های خاموش و بدنه داخلی نداشته باشد ، طول بدن اتحادیه شامل مراکز اتصال را اندازه گیری کنید . از علامت سوم پایین بیایید و یک علامت چهارم قرار دهید . برای رسیدن به حداقل ارتفاع بر روی علامت چهارم برش بزنید  .
  • دوباره از چهار سطح آسانسور را بلند کنید ، اتحاد بین دو قطعه را در آن قرار داده و آن را به جای خود بچسبانید . آداپتور Slip X MIP  را در قسمت بالایی riser بچسبانید و بگذارید خنک شود . اتحادیه را از هم جدا کنید ، از ترکیب سیلانت نخ استفاده کرده و با آچار محکم کنید.
  • برای تامین مواد خارجی از خط شیر انزوا را باز کنید ، سوپاپ را بسته و آداپتور را خشک نمایید . در صورتی که آب در معدن ایستاده است ، برای تخلیه اتحادیه را شل کنید ، سپس آن را محکم  نمایید .

تعمیر و نگهداری فشار شکن ها در این سیستم

روال زمستان زدایی سیستم سالانه تنها روال استاندارد نگهداری سالانه برای مونتاژ جاروبرقی فشار می باشد . در صورتی که  pbva حتی دارای شیر حفاظت از یخ زدگی نیز باشد حتما سیستم باید تخلیه شود . برای تخلیه سیستم روش خاص به عواملی از قبیل شیب ، منبع آب و مکان های دریچه تخلیه بستگی دارد . لازم است تا میله های آزمایش بر روی   pvba بعد از تخلیه سیستم نیمه کار باز بمانند . گاهی اوقات در بهار هنگام فعال شدن سیستم در بسیاری از حوزه های قضایی بازرسی لازم می شود .

  • تمام اجزای داخلی غیر فلزی هر پنج سال یک بار لازم است تا جایگزین شوند .
  •  ۱/۴ اینچ دستگاه پیشگیری از جریان برگشتی با مشخصات کتبی ، دستورالعمل ها و شماره های بخش ارائه شده است. پس از نصب باید در مکانی امن قرار داده شود زیرا بعدا برای انجام تعمیرات لازم خواهد بود . اگر گم شده است ، یک کپی از منبع تهیه کنید یا یک آنلاین را جستجو نمایید .
  • این که چه کسی می تواند دستگاه جلوگیری از جریان برگشتی را آزمایش و ترمیم کند توسط کد محلی تعیین می شود . در بیشتر موارد ، اگر صاحب خانه مجاز به آزمایش و ترمیم باشد ، قبل از بازپرداخت این واحد نیاز به بازرسی توسط یک بازرس پیشگیری از انفجار دارای مجوز دولتی است .
  • اینچ PVB تعویض Poppet قبل از باز کردن مونتاژ خلاء فشار ، بستن شیر عایق ، شیر خاموش کننده خروجی و شیر خاموش ورودی به این ترتیب خروج تست شماره ۲ را فشار دهید . سپس پوشش مونتاژ را بردارید.
  • ضایعات موجود در سیستم ، به ویژه مونتاژ پوپ یا چک یکی از دلایل عمده نقص فشار جاروبی می باشد . باید مونتاژ درب و مونتاژ poppet  برای پاک کردن زباله ها پیچ پیچ ، برداشته شود . در صورت یافتن مواد معدنی ، قطعات چمن ، شن و ماسه ، و غیره را جستجو کنید ، در غیر این صورت ، نگهدارنده را برداشته و مونتاژ را بررسی کنید . قطعات را به صورت سازمان یافته و دور از چمن نگه دارید . دوباره علائم آوار را بررسی کنید . برای این که آوارهای موجود از خط خارج شود لازم است دریچه ایزولاسیون را تا حدی باز کرده و سپس دریچه خاموش کننده ورودی را نیز تا حدی باز کنید . دریچه ها را ببندید و تمام قسمت ها را فقط با آب تمیز بشویید . برای بررسی آسیب دیدگی هر قسمت را بررسی کنید و در صورت لزوم جایگزین نمایید . مجدداً به ترتیب معکوس و تست کنید.
  • شیر عایق را هنگامی که به نظر می رسد مجدداً درست کار می کند ببندید و در صورت لزوم قبل از بازگرداندن سیستم آبیاری ، بازرسی ترتیب دهید .

جهت سفارش انواع شیر های فشار شکن شرکت caseventil ترکیه در ایران با شماره 04191010305 تماس داشته باشید.

سوالات متداول

هدف استفاده از شیر فشار شکن چیست؟

شیرهای فشار شکن برای کنترل فشار در یک سیستم، اغلب در سیستم های سیال یا هوای فشرده طراحی شده اند. این شیرها متناسب با افزایش فشار سیستم باز می شوند. این به این معنی است که وقتی سیستم کمی بیش از حد فشار داشته باشد، تمام راه را باز نمی کنند.

تفاوت بین شیر اطمینان و شیر فشار شکن چیست؟

به عبارت ساده، شیر فشار شکن دستگاهی است که برای کنترل فشار در یک ظرف یا سیستم تا یک سطح مشخص طراحی شده است. از سوی دیگر، شیر اطمینان وسیله ای است که برای رها کردن فشار اضافی از یک ظرف یا تجهیزات زمانی که فشار از یک حد از پیش تعیین شده خاص عبور می کند استفاده می شود.

سه نوع شیر فشار شکن کدام ها هستند؟

سه نوع اصلی شیرهای فشار شکن عبارتند از: فنر معمولی، فنر متعادل، و پایلوت کار می‌کند.

وظیفه شیر فشار شکن در سیستم هیدرولیک چیست؟

دریچه های فشار در سیستم های هیدرولیک برای محدود کردن فشار سیستم به یک سطح تنظیم شده خاص استفاده می شود. در صورت رسیدن به این سطح تنظیم شده، شیر فشار شکن پاسخ می دهد و جریان اضافی را از سیستم به مخزن برمی گرداند.

تفاوت بین PRV و PSV چیست؟

در حالی که اصطلاح PRV گاهی اوقات به جای PSV استفاده می شود، تفاوت بین این دو وجود دارد. یک PRV نسبت به فشار به تدریج باز می شود، در حالی که یک PSV به طور ناگهانی پس از رسیدن فشار به سطح معینی باز می شود تا از فشار بیش از حد و یک حادثه احتمالی ایمنی فرآیند جلوگیری شود.

شیر فشار شکن معمولی چیست؟

یک شیر فشار شکن ایمنی معمولی یک شیر تخلیه فشار است که محفظه فنری آن به سمت تخلیه شیر تخلیه می شود. ویژگی های عملیاتی (فشار باز شدن، فشار بسته شدن و ظرفیت تخلیه) مستقیماً تحت تأثیر تغییرات فشار برگشتی در شیر قرار می گیرند.

آیا شیرهای فشارشکن اتوماتیک هستند؟

شیر کاهنده فشار (PRV) یک شیر کنترل خودکار است که برای کاهش فشار ورودی تنظیم نشده بالاتر به فشار پایین دست (خروجی) ثابت و کاهش یافته بدون توجه به تغییرات تقاضا و/یا فشار آب بالادست (ورودی) طراحی شده است.

چند نوع PRV وجود دارد؟

سه نوع شیر کاهنده فشار وجود دارد

چند نوع PSV وجود دارد؟

پرکاربردترین انواع PSV عبارتند از: معمولی، متوازن-بالونز و کارکرده با خلبان

شیر فشار شکن آب چیست؟

شیرهای فشار شکن آب که تنظیم کننده فشار آب نیز نامیده می شوند، شیرهای فشرده و ارزان قیمتی هستند که دو عملکرد را انجام می دهند:

  1. به طور خودکار فشار بالای آب ورودی از شبکه شهری را کاهش می دهند تا فشار عملکردی کمتر و بیشتری برای توزیع در خانه ایجاد کنند.
  2. حفظ فشار تنظیم شده در خانه ،در نتیجه اطمینان حاصل می شود که لوله کشی و لوازم خانگی تحت فشار ایمن، متوسط تر، اما رضایت بخش کار می کنند.
مشکل فشار بالای آب چیست؟

فشار آب بالا، مزایایی دارد، مانند سیستم های آتش نشانی. با این حال، در سیستم لوله کشی خانه، می تواند آسیب زا باشد زیرا آب می تواند بسیاری از مواد را فرسایش دهد یا از بین ببرد. یک “فشار” بزرگ در لوله کشی خانه همچنین می تواند باعث نشتی آبگرمکن، کوبیدن لوله های آب، چکیدن شیر آب، صدای ماشین ظرفشویی و لباسشویی و خرابی یا نشت لوله های آب شود. جریان آب با سرعتی بیش از میزان لازم برای برآوردن نیازهای معمولی وسایل یا لوازم خانگی، مضر، هدر رفته و طول عمر تجهیزات در سیستم را کاهش می دهد.

شیرهای فشار شکن آب بیشتر در کجا استفاده می شوند؟

شیرهای فشار شکن آب معمولاً در کنتور در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی نصب می شوند. این مکان مطلوب است زیرا فشار آب جاری به تمام وسایل و پریزهای داخل ساختمان را کنترل می‌کند و وسیله ارزان‌قیمتی برای تامین فشار کمتر و کاربردی‌تر آب به پریزها و وسایل برقی فراهم می‌کند.

شیرهای فشار شکن آب چه تاثیری بر سیستم فاضلاب دارند؟

زمانی که بتوانیم 3/1 از آب مصرف شده قبلی را ذخیره کنیم، این نیز نشان دهنده صرفه جویی مشابه در آب است که به سیستم فاضلاب جایی که باید تصفیه شود، نمی رود. آب بعد از استفاده از آن تبخیر نمی شود و باید به سیستم فاضلاب منتقل شود.

شیرهای فشار شکن آب چگونه در تعمیر و نگهداری صرفه جویی می کنند؟

هنگامی که این دستگاه‌ها تحت فشار کمتری کار می‌کنند، طول عمر آن‌ها بسیار طولانی‌تر می‌شود و همچنین نیاز به استفاده از خدمات ناشی از مشکلات ماشین‌های ظرفشویی، لباس‌شویی و نشتی لوله‌های آب کاهش می‌یابد.

شیر فشار شکن آب چقدر دوام می آورد؟

طول عمر یک تنظیم کننده فشار آب معمولاً بین 10 تا 15 سال است. با این حال، ممکن است پس از مدت سه سال شاهد نقص عملکرد رگولاتور باشید و اگر به طور منظم نگهداری شود، با گذشت 20 سال همچنان به درستی کار می کند.

آیا باید از سایر دستگاه های صرفه جویی در مصرف آب و انرژی استفاده کنیم؟

قطعا. شیر فشار شکن آب یک برنامه حفاظتی است. اما باید دستگاه های کنترل جریان، تجهیزات گرمایش آب بهبود یافته و عادات منضبط بهتر کاربر را نیز در نظر بگیرید. با این حال، اگر هیچ یک از این دستگاه‌ها نصب نمی‌شد، شیر فشار شکن آب همچنان به صرفه‌جویی مهم و قابل توجهی در انرژی و آب کمک می‌کند.