ایرونت

ایرونت

شیرهای ایرونت اتوماتیک (هواگیرها) جهت تخلیه اتوماتیک هوای ایجاد شده در سیستم های مدار بسته ای که با آب کار می کنند، بکار می روند. هوای ایجاد شده در داخل سیستم مانع از کارکرد مناسب آن شده و سبب تغییر شکل زودتر سطوحی می شود که با آب در تماس نیستند. شیر هواگیری اتوماتیک یا همان ایرونت هواگیری این قبیل از مشکلات را از میان برداشته و باعث بهبود سیرکولاسیون آب می شود.

از جمله شیر آلات صنعتی که در صنعت تجهزیات ساختمانی بسیار پر کار برد می باشد ایرونت می باشد . ایرونت که همان شیر هوا می باشد ، گاها شیر تخلیه هوا نیز نامیده می شود و به منظور آزاد کردن هوا در درون خطوط لوله به کار برده می شود . این شیر به صورت دستی یا اتوماتیک برای تخلیه هوای داخل لوله ها و کلکتورها به کار برده می شوند و با توجه به انواع مختلفی که دارند در موقعیت های مختلف با توجه به نیاز به کار برده می شوند .
همانطور که می دانیم هوای موجود در لوله ها به دلیل سبکی تمایل دارند تا در بالاترین نقطه یک سیستم قرار بگیرند و در نتیجه شیر هواگیری یا ایرونت نیز باید در محلی که نزدیکترین نقطه به محل تجمع هوا می باشد ، نصب گردد .

ایرونت هواگیری پکیج

پکیج ها وظیفه دارند تا آب گرم مصرفی و آب گرم مورد نیاز سیستم های گرمایشی از قبیل رادیاتور ها را تامین نمایند . اما امکان دارد به دلیل دلیل تغییرات دما و رخ دادن تغییرات شیمیایی گاها مقداری گاز و هوای اضافی در سیستم ها به وجود آیند که در صورتی که این هوای به وجود آمده  تخلیه نشوند می تواند موجب خرابی و آسیب به اجزا و قطعات شود و در نهایت نیز منجر به خراب شدن پکیج می شود .

ایرونت هواگیری پکیج همانطور که گفتیم قطعه ای مهم در پکیج می باشد که محل تعبیه ی آن ها روی پمپ سیرکولاتور می باشد و در دو مدل دستی و اتوماتیک موجود می باشند . این قطعه موجب خارج شدن اتوماتیک هوای ایجاد شده در مدار گرمایش به بیرون می شود و در نتیجه در سلامت دستگاه نقش مهمی را ایجاد می کند .

این قطعه موجب خارج شدن اتوماتیک هوای ایجاد شده در مدار گرمایش به بیرون می شود و در نتیجه در سلامت دستگاه نقش مهمی را ایجاد می کند .

کاربرد ایرونت

ایرونت یا شیر تخلیه هوا برای موارد مختلفی به کار برده می شوند که در زیر به چند نمونه اشاره می کنیم .

  • سیستم های گرمایش
  • سیستم های دیگ بخار
  • و سایر سیستم های مدار بسته

اهمیت استفاده از ایرونت هواگیری پکیج

در سیستم های لوله کشی ، ممکن است به دلایل مختلفی هوا وجود داشته باشد که این موضوع می تواند موجب ایجاد اختلالاتی در عملکرد سیستم شود . در نتیجه برای جلوگیری از این امر ، باید هوای داخل لوله ها به کمک شیر هواگیری یا همان ایرونت تخلیه گردد . وجود هوا یا گاز های دیگر در سیستم های مایع و خطوط سیال ، علاوه بر این که باعث ایجاد اختلال در گردش مناسب سیال می شود ، بلکه موجب خوردگی تجهیزات ، عملکرد صحیح پمپ ها یا پر شدن کامل سیستم از سیال می شود ، که لازم است بلا فاصله از سیستم خارج شوند . ایرونت با توجه به کیفیت بالایی که دارد به صورت خودکار این کار را انجام می دهد ، پس بنابرین می توان گفت شیر هوا وسیله ای مهمی می باشد که استفاده از آن در سیستم لوله کشی و … از اهمیت بالایی بر خوردار می باشد .

مزایای استفاده از ایرونت

به طور کلی دلایل مختلفی وجود دارد که ضرورت استفاده از ایرونت را نشان می دهد .

  • ایرونت از لوله ها و سیستم ها در برابر خوردگی و زنگ زدگی ناشی از گازها حافظت می نماید .
  • از ترشح آب از شیر به دلیل وجود هوا داخل آن ، جلوگیری می نماید .
  • از اختلال ناشی از ورود هوا به آب گرم و سرد در سیستم های تامیین آب گرم و سرد ، تهویه مطبوع و … جلوگیری می کند .
  • موجب راه اندازی روان و پایدار در سیستم های تامین یا تخلیه و انتقال آب می شود .

نحوه عملکرد ایرونت

نحوه عملکرد ایرونت

ایرونت در سیستم های خطوط لوله نصب می شوند و عملکرد آن ها به دو صورت می باشد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم .
ایرونت هوای تحت فشار انباشته شده در خطوط لوله را آزاد می کند . انباشت هوا در داخل لوله زمانی اتفاق می افتد که حفره حباب و گاز بیشتر از انرژی می باشد و حباب با جریان سیال انتقال می یابد . بنابراین شیر تخلیه هوا برای رها کردن هوا در داخل خطوط لوله به کار برده می شود .
– عملکرد دوم ایرونت مربوط به برگرداندن هوا به سیستم ، زمانی که فشار داخل لوله پایین و کم هست می باشد .

بصورت کلی هوای تشکیل شده در سیستم های مدار بسته همیشه به سمت بالای سیستم حرکت می کند. به همین دلیل هوای تشکیل شده در سیستم به دریچه هوای اتوماتیک می رسد که در بالای سیستم نصب شده است. هوای رسیده به دستگاه از طریق مجاری هوا از اینجا تخلیه می شود. با کاهش میزان هوای نصب، سطح آب در دستگاه افزایش می یابد. افزایش سطح آب شروع به بلند کردن شناورها در محصول می کند. با بالا رفتن سطح آب، پینی که وزن شناور به سمت پایین می کشد نیز به سمت بالا حرکت می کند و واشر در دهانه تخلیه را می بندد. بنابراین تخلیه هوا به پایان رسید. همانطور که تشکیل هوا در سیستم اتفاق می افتد، چرخه کار به این ترتیب ادامه می یابد.

برای عملکرد صحیح شیرهای هوای اتوماتیک باید در بالای سیستم و در حالت عمودی نصب شود.

آسیب های تجمع هوا در سیستم های مدار بسته:

  • هوای تشکیل شده در نصب، گردش را با مشکل مواجه کرده و کارایی سیستم را کاهش می دهد.
  • سطوحی که در اثر تجمع هوا با آب تماس پیدا نمی کنند با سرعت بیشتری تغییر شکل می دهند.
  • باعث ایجاد کاویتاسیون در پمپ های گردش خون می شود.
  • سیستم نویز دارد.

انواع ایرونت

ایرونت یا ایرونت هواگیری پکیج که بیشتر در پکیج ها به منظور هواگیری به کار برده می شوند در جنس های برنجی که بسیار با کیفیت و با دوام می باشند و همچنین جنس پلاستیک تولید می شوند که همگی عملکرد مشابه دارند . ایرونت ها همچنین در انواع دستی و اتوماتیک وجود دارند که نوع دستی توسط کاربر تنظیم می شود و عمل هواگیری را انجام می دهد ، اما مدل های اتوماتیک با زیاد شدن هوای داخل سیستم به صورت خودکار وارد عمل شده و عمل تخلیه هوا را انجام می دهند .

این شیر دارای جنس های برنج و پلاستیک می باشند که هر دو عملکرد مشابه دارند . ایرونت های دستی برای انجام عمل هواگیری باید به وسیله ی دست تنظیم شوند در حالی که مدل های اتوماتیک با افزایش حجم هوای داخل سیستم وارد عمل می شوند و در نتیجه هوای داخل را تخلیه می نمایند .

شیرهای ایرونت در ابتدا فقط از جنس های برنجی بودند اما به دلیل این که بعد مدتی استفاده دچار رسوب شدند ، انواعی از آن که پلاستیکی می باشند تولید شدند که این مشکل را نداشتند .

زمانی که هوا در داخل سیستم جمع می شود موجب خوردگی لوله ها ، رسوب گرفتن سایر اجزا و خرابی پمپ و عدم انتقال صحیح دما می شود . شناوری که معمولا از جنس تفلون می باشد در جلوی روزنه شیر قرار دارد که با جمع شدن هوا در داخل سیستم شناور پایین می آید و در روی آب قرار می گیرد که بدین ترتیب موجب باز شدن روزنه و هدایت هوای داخل به خارج می شوند و مجددا بعد از هواگیری به حالت اولیه خود باز می گردند . در صورتی که ایرونت هواگیری به طور مرتب هواگیری شود و رسوب آن پاک گردد قابلیت استفاده برای سالیان زیاد را دارد . در راه اندازی اولیه پکیج بهتر است تا شیر هواگیری باز شود .

بهتر است در نظر داشته باشید که گاها گیر کردن شناور در پایین محفظه ، موجب باز ماندن آب ایرونت هواگیری پکیج می شود که در این صورت به جای هوا آب از سیستم تخلیه می شود . همچنین با گیر کردن شناور در بالای محفظه درپوش ایرونت به طور کامل بسته می شود و در نتیجه قادر به انتقال هوا به بیرون نمی شوند و در این صورت در عملکرد سیستم اختلال ایجاد می شود .

با توجه به استداندارد جهانی ایرونت به سه دسته کلی تقسیم می شوند که شامل موارد زیر می باشند .

– ایرونت تک روزنه

این شیر های هوا از جنس آهن یا فولاد ضد زنگ و چدن ساخته می شوند و به منظور تخلیه هوا به کار برده می شوند و بسیار مقاوم در برابر مواد شیمیایی یا خوردگی می باشند . محل نصب آن ها در نقاطی می باشد که تجمع هوا رخ می دهد . قسمت خروجی آن چند میلی متر می باشد .

عملکرد این شیر ها به وسیله یک شناور کوچک می باشد . باز شدن روزنه و تخلیه هوا در آن ها بدین صورت است که با توجه به اینکه حجم مشخصی هوا که درون آب شناور می باشد و موجب بسته بودن محل عبور آب می شود ، با غلبه هوا به داخل محفظه ، گوی شناور به سمت پایین حرکت می کند و موجب باز شدن روزنه می شود .
قطر روزنه اغلب کمتر از 10 میلی متر می باشد و گوی شناور بعد از تخلیه هوا دوباره به سمت بالا باز می گردد و روزنه بسته می شود . جنس شناور از فولاد ضد زنگ می باشد که با روکش پلاستیکی از ماده پلی اتیلن پوشانده می شود .

– ایرونت دو روزنه

شیر تخلیه هوا یا ایرونت دو روزنه از ترکیب شیر هوای تک روزنه کوچک با شیر هوای تک روزنه بزرگ ساخته می شود که کار هر دو شیر را با هم انجام می دهد .
این شیر ها معمولا 200 میلی متر می باشند و به دو نوع شیر هوای دو روزنه تک محفظه و شیر هوای دو روزنه دو محفظه تقشیم می شوند .

– ایرونت دیسکی

شیر هوای دیسکی نوع بزرگتر شیر های تخلیه هوا تک محفظه روزنه بزرگ می باشند و مناسب برای زمانی می باشند که به اندازه ی بزرگی از ایرونت ها نیاز می باشد . قطر آن ها معمولا 250 میلی متر می باشد و عملکرد آن مانند سایر ایرونت ها به صورت شناور نمی باشد ، بلکه با یک دیسک محل عبور هوا را آب بندی می نمایند .

در پکیج های گرمایشی وجود هوا موجب آسیب به قطعات داخلی دستگاه و اختلال در عملکرد آن ها می شود . ایرونت هواگیری پکیج قطعه ای مهم می باشد که در رفع این مشکل موثر واقع می شود و هوای به وجود آمده در لوله ها و سایر قطعات به وسیله ی ایرونت هواگیر پکیج خارج می شود .

امروزه استفاده از سیستم های گرمایشی بسیار رواج یافته است و از آن ها برا تامین گرمایش و آب گرم مصرفی استفاده می شود . سیستم های گرمایشی دارای انواع مدل های مختلف می باشند که با کارایی های مختلف تولید و عرضه می شوند و پکیج دیواری یکی از پر کاربرد ترین آن ها به شمار می رود .

نکته ی قابل توجهی که در مورد پکیج ها وجود دارد شناخت و آگاهی لازم در مورد نوع سیستم و قطعات به کار رفته در آن می باشد تا بیشترین بازدهی را داشته باشد و بتوان از آن ها استفاده مطلوب کرد .

به طور کلی سیستم پیچیده ی پکیج با کنار هم قرار گرفتن اجزا و قطعات ریز و درشت ایجاد می شود که یکی از قطعات اصلی ایرونت هوا می باشد .

سوالات متداول

ایرونت در کجا باید قرار گیرد؟

ایرونت یا شیر هواگیری بر روی سیستم گرمایشی نصب می‌شود، معمولاً در داخل کمدهای سیلندر، تا به طور خودکار هوا را از سیستم گرمایش خارج کند.

هدف استفاده از ایرونت چیست؟

ایرونت یا شیر های هوا دستگاه های ترمو استاتیکی هستند که هوا را از سیستم خارج می کنند. هوای مخلوط شده با بخار دمای مخلوط را کاهش می دهد که دریچه هوا را قادر می سازد هوا را خارج کند.

چرا تمیز کردن ایرونت مهم است؟

در صورت غفلت، مجاری هوا ممکن است ذرات گرد و غبار، گرده، کپک و سایر زباله ها را جمع کنند. هنگامی که سیستم تهویه مطبوع را روشن می کنید، آلاینده ها را دوباره به گردش در می آورد که بر آسایش خانه شما تأثیر می گذارد و بر سلامت اعضای خانواده شما تأثیر می گذارد. بنابراین، برای جلوگیری از تجمع آلاینده ها، باید کانال را اغلب تمیز کنید.

ایرونت باید به کدام سمت باشند؟

هیچ جهت مناسبی برای نشان دادن پره ها وجود ندارد. اگر دیواره‌های جانبی بالا باشند، معمولاً به سمت بالا قرار می‌گیرند که باعث می‌شود دید آنها را مقاوم کند و درست برعکس برای دیواره‌های پایین.

جاسه کیس بعنوان نمایندگیcaseventil ترکیه در ایران مفتخر است سفارش شما مشتریان عزیز را در اسرع وقت عرضه نماید، جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره 04191010305 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *